Timeline

2021
12 oktober

Dorpsontwikkelingsvisie vastgesteld

De gemeenteraad van Beemster heeft op 12 oktober 2021 de Dorpsontwikkelingsvisie Noord Westbeemster op 12 oktober 2021 vastgesteld. De visie beschrijft de ambities voor de ruimtelijke ontwikkelingen binnen de dorpen en geeft de kaders aan om deze te realiseren.
21 september

Dorpsontwikkelingsvisie en de Nota van Inspraak in de raadscommissie

De Dorpsontwikkelingsvisie en de Nota van Inspraak staan op 21 september 2021 op de agenda van de raadscommissie.

9 september

Nieuwsbrief 23

Nieuwsbrief 23 Visie van Beemster Wilt u de nieuwsbrief over de Visie van Beemster in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan hier in

31 augustus

College stemt in met raadsvoorstel en de Nota van Inspraak

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 31 augustus 2021 ingestemd met het raadsvoorstel en de Nota van Inspraak voor de Dorpsontwikkelingsvisie van Noordbeemster en
Westbeemster. Dit betekent dat de Dorpsontwikkelingsvisie en de Nota van Inspraak op 21 september 2021 op de agenda van de raadscommissie staan.

16 juli

Nieuwsbrief 22

Nieuwsbrief 22 Visie van Beemster Wilt u de nieuwsbrief over de Visie van Beemster in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan hier in

30 juni

Nieuwsbrief 21

Nieuwsbrief 21 Visie van Beemster Wilt u de nieuwsbrief over de Visie van Beemster in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan hier in

21 juni

Concept Dorpsontwikkelingsvisie

Van 21 juni tot en met 2 augustus 2021 zijn inwoners en belanghebbenden in de gelegenheid om een inspraakreactie op de concept Dorpsontwikkelingsvisie te geven.

20 mei

Nieuwsbrief 20

Nieuwsbrief 20 Visie van Beemster Wilt u de nieuwsbrief over de Visie van Beemster in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan hier in

11 mei

Reacties op de ontwikkelvarianten Westbeemster

Lees hier de reacties van inwoners en belanghebbenden op de ontwikkelvarianten en bouwstenen: Reacties Westbeemster – Langs het lint en Reacties Westbeemster – Buurt in Dorp en Reacties Westbeemster – Compact Dorp

 

11 mei

Reacties op de ontwikkelvarianten Noordbeemster

Lees hier de reacties van inwoners en belanghebbenden op de ontwikkelvarianten en bouwstenen:

Reacties Noordbeemster – Compact Dorp en

Reacties Noordbeemster- Langer Lint

 

 

20 april

Online bijeenkomsten – ontwikkelvarianten en bouwstenen – Noordbeemster en Westbeemster

Op donderdag 15 april (Noordbeemster) en maandag 19 april (Westbeemster) hebben we de bouwstenen en ontwikkelvarianten toegelicht tijdens een online bijeenkomst voor inwoners en belanghebbenden. U kunt de presentaties van deze bijeenkomsten hier bekijken.

 

Noordbeemster – bouwstenen en ontwikkelvarianten – 15 apr 2021

Westbeemster – bouwstenen en ontwikkelvarianten – 19 april 2021

9 april

Meepraten over de ontwikkelvarianten

Meepraten over de ontwikkelvarianten

Van 10 tot 25 april kunnen inwoners en belanghebbenden hun mening geven over de ontwikkelvarianten voor Noordbeemster en Westbeemster. Daarnaast organiseren we online bijeenkomsten om de ontwikkelvarianten toe te lichten en vragen te beantwoorden op donderdag 15 april (voor Noordbeemster) en maandag 19 april (voor Westbeemster), vooraf aanmelden is noodzakelijk, stuur hiervoor een mail naar visievanbeemster@beemster.net.

Kijk ook op Vraag en Antwoord Ontwikkelvarianten

9 april

Nieuwsbrief 19

Nieuwsbrief 19 Visie van Beemster Wilt u de nieuwsbrief over de Visie van Beemster in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan hier in.

19 maart

Nieuwsbrief 18

Nieuwsbrief 18 Visie van Beemster Wilt u de nieuwsbrief over de Visie van Beemster in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan hier in.

25 februari

Nieuwsbrief 17

Nieuwsbrief 17 Visie van Beemster Wilt u de nieuwsbrief over de Visie van Beemster in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan hier in.

24 februari

In gesprek over de toekomst van Noordbeemster en Westbeemster

Inwoners of belanghebbenden kunnen tot 10 maart meepraten over de toekomstige ruimtelijke indeling van de dorpskernen van Noordbeemster en Westbeemster, verdeeld over vier thema’s. Kijk voor de thema’s en de reacties van inwoners hier voor Noordbeemster en hier voor Westbeemster. Na 10 maart vertalen we de opbrengsten naar bouwstenen en ontwikkelvariant(en) voor de Dorpsontwikkelingsvisie. In de Visiekrant Noordbeemster Westbeemster leest u meer informatie.

2 februari

Nieuwsbrief 16

Nieuwsbrief 16 Visie van Beemster Wilt u de nieuwsbrief over de Visie van Beemster in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan hier in.

26 januari

Gemeenteraad stelt Nota van Uitgangspunten vast

In de Nota van Uitgangspunten staan de onderwerpen, trends en ontwikkelingen die van belang zijn voor de dorpsontwikkelingsvisie.

2020
17 december

Nieuwsbrief 15

Nieuwsbrief 15 Visie van Beemster Wilt u de nieuwsbrief over de Visie van Beemster in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan hier in.

27 oktober

Uitnodiging om mee te denken

Alle huishoudens van Noordbeemster en Westbeemster ontvangen een brief met uitnodiging om hun ideeën voor hun dorp in te zenden. De inzendingen zijn op deze website te bekijken.

 

16 oktober

Nieuwsbrief 14

Nieuwsbrief 14 Visie van Beemster Wilt u de nieuwsbrief over de Visie van Beemster in uw mailbox ontvangen? Schrijf u dan hier in. Nieuwsbrief 1 t/m 13 vindt u op de tijdlijn van Visie van Zuidoostbeemster.

1 september

Gemeenteraad stelt Plan van aanpak vast

In het Plan van aanpak kunt u lezen hoe de Dorpsontwikkelingsvisie tot stand gaat komen. Lees op de pagina Dorpsontwikkelingsvisie over de stappen die we naar de Dorpsontwikkelingsvisie zetten.