Openbare ruimte en verkeer

« Terug naar Thema Westbeemster

De openbare ruimte is de publieke ruimte die voor iedereen toegankelijk is en waarin we fietsen, autorijden, spelen, elkaar ontmoeten, wandelen en parkeren. Wat vindt u?

 1. Kan extra parkeerruimte ervoor zorgen dat de parkeerdruk in Westbeemster vermindert? Of zorgen een betere verdeling of indeling van de parkeerruimte of veilige fietsroutes als oplossing voor korte ritjes met de auto ervoor dat er minder parkeerruimte nodig is?
 2. Is een rechtstreekse voetgangersverbinding van ’t Buurtje naar de Lourdesschool wenselijk?
 3. Draagt een andere verplichte snelheid – bijvoorbeeld 10 km tijdens haal- en brengtijden – bij aan de verkeersveiligheid? Of een andere inrichting van de weg?
 4. Zouden veilige routes voor fietsers en voetgangers wenselijk zijn en waar zijn deze mogelijk?
 5. Betekent meer parkeerruimte ook minder ruimte om te spelen of voor groen? Is er voldoende groen of is meer/ander groen nodig?

10 reacties

 1. Caroline de Wit schreef:

  De recente herindeling van de parkeervakken aan de veeteeltlaan zijn een vooruitgang. De vakken worden goed gebruikt en er word niet meer in de berm er tegenover geparkeerd.
  Wat ik mis in het buurtje is dat er maar 1 ingang is tot de hele wijk. Bij calamiteiten is dit erg minimaal. Is het een optie om de voetgangersbrug achter de kerkhean aan te passen zodat er ook auto’s overheen kunnen. Dan is bij een calamiteit ook via een andere route het dorp bereikbaar.
  Een veilige wandel route vanaf het kerkplein naar de school is een goed idee. En dan in combinatie met een verbod op stoppen en kinderen uit laten stappen op de jisperweg.
  Qua groen ben ik tevreden over de hoeveelheid, regelmatiger grasmaaien zou mooi zijn.

  1. John Breen (projectgroep) schreef:

   Dag Caroline, dank voor je suggesties. Kan je over een van je punten meer vertellen? Waar zie je de wandelroute tussen de parkeerplaats op het Kerkplein en de school liggen? Door de wereldtuin?

 2. Pronk schreef:

  Het beperken van vrachtwagenverkeer op de Jisperweg draagt bij tot een veiliger verkeerssituatie.

 3. Ruud Mastbergen schreef:

  De groenvoorzieningen zoals bedoeld in par. 3.3.1 van de Nota van Uitgangspunten op het complex Westenburg verkeert in slechte staat. De grond is te arm, de geplaatste struiken en planten zijn niet geschikt en veel te klein. Het ligt er allemaal niet fraai bij (zie foto’s).

  Sinds de aanleg van glasvezel hebben de recente graafwerkzaamheden haar tol geëist voor de diverse perken. Het is nu helemaal niet meer om aan te zien. Dat gaat niet meer goedkomen!

  Met de ca. 24 woningen rondom dat plein lijkt mij een ‘upgrade’ en regelmatig onderhoud een must om een prettige woonomgeving te creëren.

  1. Ruud Mastbergen schreef:

   Aanvulling tbv foto en nadere adresaanduiding: hoek Jisperweg/Hobrederweg.

   1. Ruud Mastbergen schreef:

    Nog een foto 😉 Jammer dat je er maar 1 per bericht kan plaatsen.

 4. Jan Mooij schreef:

  Al sinds wij hier wonen in november 2015 valt ons het roekeloze rijgedrag op van sommige automobilisten op de kruising Jisperweg – Hobrederweg. Vooral in de ochtenduren tussen 06:00 en 08:30 wordt stevig gereden. Ik zou graag zien dat het hele stuk tussen de gemeenteborden van Westbeemster 30 km zone wordt EN dat de snelheid uit het verkeer gehaald wordt met strategisch aangelegde verkeersdrempels. Handhaven zou ook helpen.

  1. Jessica schreef:

   Vluchtheuvels die gewoon ook echt werken. Degene die er nu liggen vliegt men alsnog overheen. De snelheid moet er inderdaad uit!

 5. Hans en Ria van der Ahe schreef:

  Extra parkeerruimte in het dorp lijkt ons niet zinvol, het trekt alleen maar meer verkeer aan.
  Een verlaging van de snelheid naar 30km per uur binnen de bebouwde kom,zoals Jan ook zei, zou kunnen bijdragen aan de verkeersveiligheid, evenals snelheidsremmers,waardoor het vrachtverkeer misschien een andere route kiest. Een vrijliggend fietspad zou natuurlijk de beste oplossing zijn!

 6. Kees Tol schreef:

  Extra parkeerruimte mijns inziens niet direct noodzakelijk. Een andere verbinding van het kerkplein naar het school en dus niet via de Jisperweg is naar mijn mening wel wenselijk.
  Verder zou beperking van het vrachtverkeer en snelheidsbeperking kunnen bijdragen aan een grotere verkeersveiligheid. Kruising Hobrederweg/Jisperweg blijft hierbij een Russische roulette voor veel verkeersdeelnemers.

Reacties zijn gesloten.

Meer Ontwikkelvarianten

Leefbaarheid en voorzieningen

Bekijk Ontwikkelvariant

Recreatie en toerisme

Bekijk Ontwikkelvariant