Wonen

« Terug naar Thema Noordbeemster

De Dorpsontwikkelingsvisie gaat over de ruimtelijke ontwikkeling tot 2040. In de hele Beemster (dus ook in Noordbeemster en Westbeemster) zijn nieuwe woningen nodig. In de dorpen is ruimte om kleinschalige woningbouw te realiseren. Wat vindt u?

 1. Zijn er nieuwe woningen in Noordbeemster nodig? Voor welke doelgroep(en)?
 2. Het pand van de voormalige basisschool De Bonte Klaver staat leeg. Zouden hier woningen kunnen komen en welke voorzieningen zijn daarbij nodig? Is op deze locatie woningbouw in combinatie met andere (maatschappelijke) voorzieningen wenselijk?
 3. Ziet u mogelijkheden voor nieuwe woningen in het lint van de Oosthuizerweg – binnen de bebouwde kom – en zo ja, voor wie?

9 reacties

 1. Isabelle Trebillod schreef:

  Woningen bouwen ipv de oude school is een prima idee
  Verder zou er fijn zijn als de gemeente agrarische grond zou kopen en een klein bos zou aanleggen
  In het hele Beemster is er niets
  Je kunt nergens (met je honden) wandelen
  In andere gemeenten hebben ze wel wat aangelegd maar de gemeente Beemster niet!

  1. Theo schreef:

   Een park zou het minste zijn en doet ook eer aan een dorpskern

  2. Astrid Francis schreef:

   Met alle respect. Een bos in de Beemsterpolder kan echt niet. Het open landschap, het karakter en uitstraling van de polder moet behouden blijven. Een buurthuis is ook heel belangrijk. Er zijn veel verenigingen die hier gebruik van maken. Een mooie centrale plek om samen te komen en de buurt te verbinden. Deze plek is er en mag niet verdwijnen.

  3. Astrid Francis schreef:

   En buiten dat. De agrarische grond wordt optimaal benut om hoogwaardig kwalitatief voedsel op te verbouwen. Daar moeten we zuinig op zijn.

 2. Peter Blankestijn, projectleider Dorpsontwikkelingsvisie Noordbeemster en Westbeemster schreef:

  Dank voor uw reacties. Als er ruimte gereserveerd wordt om veilig te wandelen (bijvoorbeeld met de hond) en om paard te rijden, waar zou dit binnen de dorpskern kunnen?

 3. Helen schreef:

  1. Ja laagbouw passend in omgeving.voor elke doelgroep gezien de huidige woningmarkt
  2.het zou kunnen. Oppervlak is wat klein voor laagbouw. Levert weinig capaciteit. Voorziening zou kunnen zijn een kleine supermarkt. Een combinatie is op deze kleine locatie niet echt mogelijk denk ik.
  3. Ja lintbebouwing meer richting de 7 huisjes. Voor alle doelgroepen..

 4. Astrid Francis schreef:

  Woningen kunnen op de plek van de bonte klaver misschien in combinatie met een buurthuis. Appartementen voor starters boven en een buurthuis beneden. Om deze locatie zou een parkje gemaakt kunnen worden met een speeltuintje en een wandelpad buitenom.

 5. Sarina schreef:

  Er zijn op dit moment in en om de Beemster ontzettend veel problemen met de groei van de scholen en beperkte uitbreidingsmogelijkheden. Kijk naar de problemen in Zuidoostbeemster. Waarom de school niet weer een school laten zijn (of een dependance)? Er is plek, er is verjonging, in en rond Noordbeemster. In nieuwbouw Middenbeemster komen veel nieuwe gezinnen te wonen. Het verbaast me zeer, dat de gemeente hier geeneens over oppert.

 6. Chantal schreef:

  In het verleden zijn mooie tekeningen gemaakt voor een stukje woningbouw op het terrein van de Bonte Klaver. Deze plannen zijn naar mijn idee erg mooi. Misschien die eens terugpakken? Zou een uitstekende locatie zijn voor woningbouw eventueel met wat bebouwing tot de 7 huisjes. Wel in acht name dat agrarische grond gewoon agrarische grond blijft!!!! En dat er een buurtvoorziening blijft bestaan.

Reacties zijn gesloten.

Meer Ontwikkelvarianten

Leefbaarheid en voorzieningen

Bekijk Ontwikkelvariant

Openbare ruimte en verkeer

Bekijk Ontwikkelvariant

Recreatie en toerisme

Bekijk Ontwikkelvariant