Recreatie en toerisme

« Terug naar Thema Noordbeemster

Eén van de ambities die de gemeente noemt in de structuurvisie ‘Beemstermaat 2012’ is het creëren en verbinden van routes voor varen, fietsen, wandelen in de Beemster. Voor de dorpsontwikkelingsvisie kunt u hierbij denken aan het aansluiten op bestaande wandel-/ fietsnetwerken.

 1. Vindt u dat er in/om Noordbeemster (meer) routes voor wandelen en fietsen nodig zijn? Voor recreanten of toeristen van buiten het dorp?
 2. Is een route voor ‘een rondje’ dorp of om de hond uit te laten een goed idee? Hoe zou dat eruit kunnen zien? Waar zou deze route kunnen worden aangelegd?
 3. Mist u andere recreatie- of toeristische voorzieningen?

7 reacties

 1. Projectteam gemeente schreef:

  Er is een suggestie gedaan om een voetgangersbrug over de Beemsterringvaart naar de Eilandspolder ter hoogte van de Hobrederweg te realiseren. Dit zou kunnen zorgen voor een recreatieve wandelroute van en naar omliggende dorpen. Wat vindt u?

 2. Marije Francis schreef:

  Een groot gemis in onze mooie polder is veilige wandelroutes met honden.
  Wat ik ook heel graag zou zien is een ruiterroute. Ik denk dat met mij meer paardenhouders daar blij van zouden worden. Langs de weg is niet veilig, omdat op veel plaatsen hard gereden wordt met auto’s. En de kanten van de sloten stijl zijn.

  1. Peter Blankestijn, projectleider Dorpsontwikkelingsvisie Noordbeemster en Westbeemster schreef:

   Beste Marije, dank voor de reactie. Als er ruimte gereserveerd wordt om veilig te wandelen (bijvoorbeeld met de hond) en om paard te rijden, waar zou dit binnen de dorpskern kunnen?

   1. M. van Tiel schreef:

    Kruisoorderweg Noordbeesmter, zal een mooie locatie zijn. Deze is er al en wordt nu ook gebruikt voor paarden en honden.

  2. M. van Tiel schreef:

   Er is een leuke ruimte om met uw honden te wandelen op de Kruisoorderweg, Noordbeemster. Wel aardig dat mensen hun hond aanlijnen wanneer ze weer op de openbare weg komen en hun auto’s niet op de smalle wegen te parkeren om de honden uit te laten. Want dan dwingen ze tractoren en vrachtwagens door de kwetsbare berm moeten gaan rijden. Gelieve hier rekening mee te houden.

   1. John Breen (projectgroep) schreef:

    Beste Marije, dank je voor je concrete suggestie voor de ruiterroute: Kruisoordweg.

  3. Marjon boonstra schreef:

   Helemaal mee eens! Als ik met de hond langs de weg loop rijden auto’s hard langs en op t fietspad roetsjen de wielrenners zonder pardon hard langs.

Reacties zijn gesloten.

Meer Ontwikkelvarianten

Leefbaarheid en voorzieningen

Bekijk Ontwikkelvariant

Openbare ruimte en verkeer

Bekijk Ontwikkelvariant