Leefbaarheid en voorzieningen

« Terug naar Thema Noordbeemster

Een plek om elkaar te ontmoeten of een gemeenschapsruimte in het dorp wordt gewaardeerd. U vindt het belangrijk om de bestaande (horeca)voorzieningen Restaurant Stoer en De Bonte Klaver te behouden.

 1. Waar moet een ontmoetingsplek in uw dorp eigenlijk aan voldoen? Wie zouden hier gebruik van willen maken?
 2. Is de locatie van De Bonte Klaver een goede plek voor een ontmoetingsruimte of zou een andere plek in het dorp geschikter zijn, eventueel in combinatie met andere voorzieningen?
 3. Mist u voorzieningen in het dorp, bijvoorbeeld een zorgvoorziening of winkel? Of is het aanbod buiten de bebouwde kom en in omliggende plaatsen voldoende?

5 reacties

 1. Marije Francis schreef:

  Een prachtig idee van Carla om op de plek van de Bonte Klaver woningen te bouwen voor starters en huur, wellicht deels seniorenwoningen. Maar MET een gemeenschappelijke ruimte voor verenigingen, een ontmoetingsplaats. Ook vind ik de voetbalkooi een mooie optie voor de jeugd. Al is dat voorlopig voor onze kleintjes te ver en te onveilig om zelfstandig naar toe te gaan.

 2. M. van Tiel schreef:

  Elk plekje in Nederland wordt vol gebouwd. Het is ook heel mooi om de dorpen het landelijke karakter te laten behouden. In het centrum van de Middenbeemster en in de Zuidoostbeemster worden genoeg woningen gebouwd. Jonge gezinnen willen wonen waar de kinderen dichtbij naar school kunnen. De Bonte klaver zou een hospice, pysiotherapie, tandartspraktijk locatie kunnen worden. Met wat mooie beplantingen eromheen is het er een prachtige locatie voor.

  1. Peter Blankestijn, projectleider Dorpsontwikkelingsvisie Noordbeemster en Westbeemster schreef:

   U noemt enkele voorbeelden van mogelijke (mede) gebruikers van De Bonte Klaver. Zijn er ondernemers of bedrijven bekend die hiervoor belangstelling hebben?

   1. chantal schreef:

    Er waren zeker partijen geïnteresseerd in het uitbaten van de Bonte Klaver en het huren van ruimtes, maar daar heeft de gemeente een stokje voor gestoken.

 3. Chantal schreef:

  De Bonte Klaver is een geschikte plek om samen te komen. Er is een speelvoorziening en ruimte om met grotere groepen (lees het dorp) samen te komen. Dit is belangrijk voor een kleine gemeenschap. Het is belangrijk dat er ruimte is om samen te komen, dat hoeft niet uit meerdere ruimtes te bestaan, maar mag ook 1 ruimte zijn.
  Extra voorzieningen in het dorp vind ik lastig, kan niet goed bepalen waar de behoefte ligt.
  Wel vind ik het belangrijk dat de speelvoorziening wat wordt uitgebreid. De kinderen zitten niet binnen de Noordbeemster op school, zou leuk zijn als ze elkaar wel ontmoeten op het schoolplein. De speelvoorziening ie er nu is is vooral voor kinderen tot 6a7 jaar. Misschien een idee om een natuurlijkspeeltuin te realiseren, zoals deze ook in Middenbeemster is?

Reacties zijn gesloten.

Meer Ontwikkelvarianten

Openbare ruimte en verkeer

Bekijk Ontwikkelvariant

Recreatie en toerisme

Bekijk Ontwikkelvariant