Toerisme & Werelderfgoed

Het is de ambitie om meer toeristen en recreanten naar Beemster te trekken. Zijn de huidige voorzieningen berekend op meer bezoekers of zijn er andere en misschien betere oplossingen mogelijk? En welke gevolgen hebben meer bezoekers voor uw directe woonomgeving?

De bijeenkomst over toerisme en werelderfgoed heeft plaatsgevonden op donderdag 16 mei, het verslag van deze bijeenkomst is hier terug te lezen:

Verslag bijeenkomst Toerisme & Werelderfgoed

Sinds 1999 is Droogmakerij De Beemster een UNESCO Werelderfgoed. Toeristen bezoeken de Beemster vooral om deze reden en verblijven een of meerdere dagen in onze omgeving. Ook ons aanbod voor de bezoekers komt hieruit voort. Denk bijvoorbeeld aan het museum Betje Wolff, het Agrarisch Museum Westerhem, Bed & Breakfasts, restaurants en de Keyserkerk. Daarnaast valt de polder op zichzelf ook onder het toeristisch aanbod.

Meer toeristen betekent bijvoorbeeld dat we na moeten denken over infrastructuur, parkeerplaatsen, openbaar vervoer, meer evenementen in de openbare ruimte, souvenirwinkels, restaurants en slaapgelegenheden. Maar ook aan hoe de toerist zich binnen Beemster verplaatst en waar informatie over het Werelderfgoed te krijgen is. En willen we meer toeristen die voor de status van Werelderfgoed komen of maken we Middenbeemster op een andere manier aantrekkelijk voor bezoekers?